23 Aralık 2014 Salı

Albarracín Köyü (Teruel, İspanya)

Burada, 1000-1500 kadar kişi yaşıyor. Yaşanır mı? Ben yaşamam. Feci kurak bir görüntüsü var ve suyun, mavinin olmadığı bir akla girdi mi uzaklaşıyorsunuz buradan. Yine de görsel açıdan fazla iyi.







18 Aralık 2014 Perşembe

Bristol Körfezi (Bristol, Alaska)

Benim gibi sıkıcı yerlerden keyif alıyorsanız. Bristol şahane bir seçim. Balığa çıkıp teknenizde Andrea Bocelli çalmak, Andrea, Con Te Partiro söylerken rakı yudumlamak ve dev balıklardan çekmek için şahane bir yer. Körfeze bir çok nehir bağlanıyor ve doğa harika. Benim gibi küçük yere yerleşme hayali kuranlar burayı da düşünsün.










13 Aralık 2014 Cumartesi

Huacachina Köyü (Ica Bölgesi, Peru)

Çölün ortasında bir göl,vaha kıyısına kurulmuş 120 kişilik bir köy. Git kitap yaz.







12 Aralık 2014 Cuma

Lofoten (Lofoten, Norveç)

Ben kasaba kafasındayım diye belki, böyle yerlere bayılıyorum. Doğayla içiçe ve huzurlu. Güvende hissediyor insan. Büyüdüğü mahalle aklına geliyor falan.









11 Aralık 2014 Perşembe

Bambu Ormanı (Arashiyama, Japonya)

Orman, Kyoto yakınlarındaki Arashiyama kasabasına dahil. İşte o zen muhabbetleri, doğa, Son Samuray, kış geldi aydınlandım, bahar geldi blossom kafaları burada en çiğ haliyle karşınızda.







6 Aralık 2014 Cumartesi

Victoria Şelalesi (Zambezi, Zambia)

Yerel ismi "Gürleyen Duman" ama İngilizler bayrağı dikip kraliçelerinin ismini vermişler. Bu da UNESCO Dünya mirasında. İrili ufaklı 150'den fazla şelaleye bölünmüş halde, insanı tanrının varlığına inandıran harika bir görüntüye sahip.







Quinta do Crasto (Sabrosa, Portekiz)

Buranın olayı şarapları. 1500'lü yıllardan beri şarap üretiliyor ve halen aynı teknikle. Teknolojiden çok geleneğe ve işin özüne önem veriyorlar. Çiftlik sık sık el değiştirmiş ama her sahibi ona daha güzel şeyler katmış. Şu an şarapseverlerin hayran olduğu yerlerden.







5 Aralık 2014 Cuma

Zion Milli Parkı (Utah, ABD)

Zion Milli Parkı da benim gibi doğa aşıkları için şahane bir yer. Saatlerce dön dolaş gez. El değmemiş ve fotograflamaya çok uygun. Amerikalılar çok şanslı. Çok büyük bir coğrafyaya sahipler ve benzin ucuz.







Quinta da Regaleira (Lizbon, Portekiz)

Portekiz'de Lizbon'un içerisindeki Sintra semtinde bulunan bir tarihi bir alan. UNESCO Kültür Mirasına dahil.  Kuyusu özellikle dikkat çekiyor ve bir çok yerde fotografı paylaşılıyor.